20 Φεβ 2017

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου:Δεν θα γίνει δεύτερο HOT SPOT στη Σάμο

Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και τα σχετικά δημοσιεύματα, περί δημιουργίας κλειστού κέντρου σε άλλο σημείο του νησιού, επικοινωνήσαμε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε έγκυρα και υπεύθυνα τους κατοίκους του νησιού, ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία δεύτερου κέντρου στη Σάμο.
Οι οικίσκοι που θα έρθουν στο νησί προορίζονται για την αντικατάσταση των σκηνών στο υπάρχον κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, αποκαθιστώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και τερματίζοντας την απαράδεκτη κατάσταση, να ξεχειμωνιάζουν άνθρωποι στο κρύο, τη λάσπη και τη βροχή.

Ταυτόχρονα τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ύπατη αρμοστεία, δείχνουν ότι από τον Οκτώβριο μετακινήθηκαν 1478 πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα, με αποτέλεσμα ο αριθμός όσων παραμένουν στο νησί να μειωθεί από τους 2800 στους 1500 περίπου. Τα δεδομένα αποδεικνύουν, ότι μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση για σταδιακή αποσυμφόρηση του νησιού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου επέλεξε να προσεγγίσει το προσφυγικό με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, υπερασπίζοντας, τόσο τα δικαιώματα των προσφύγων, όσο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, μεταφέροντας στην κυβέρνηση το κλίμα, τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων.

Αυτή η τακτική αποδίδει καρπούς. Είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει ενωμένοι να βαδίσουμε, απομονώνοντας όσους επενδύουν στη ρητορική του μίσους, την ξενοφοβία και την ισλαμοφοβία.

Του γραφείο τύπου της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου