21 Μαρ 2017

Δυσάρεστα τα νέα για την Σαμιακή Τηλεόραση

Αγαπητοί φίλοι τηλεθεατές της Σαμιακής Τηλεόρασης,Όπως θα έχετε αντιληφθεί τις τελευταίες μέρες το σήμα του σταθμού φτάνει στους δέκτες σας με προβλήματα ή και καθόλου, διαρρηγνύοντας έτσι την σχέση μας μαζί σας. Τα προβλήματα αυτά και η τελική απώλεια του σήματος, οφείλονται στην εταιρεία που έχει την αποκλειστικότητα της ψηφιακής μετάδοσης(Digea) και η οποία, παρά τα κατά καιρούς προβλήματα κάλυψης ολόκληρων περιοχών της εμβέλειας μας ή τα προβλήματα έως και την απώλεια σήματος, με τις πρώτες ενδείξεις καταιγίδας, μας ζητάει υπέρογκη μηνιαία συνδρομή, στην οποία σαν τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ενός παραμεθόριου νησιού, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Ήδη προέβη σε απομείωση του σήματος και στην τοποθέτηση «μπάρας» στην οθόνη, προκειμένου να πιέσει τον σταθμό για πληρωμή των καθυστερούμενων συνδρομών, μέχρι τον οριστικό στραγγαλισμό του.

Είναι γνωστή σε όλους, είτε ασχολούνται επιχειρηματικά είτε είναι εργαζόμενοι, πως η αγορά της Σάμου, αλλά και των νησιών γενικότερα, βρίσκεται στην δεινότερη θέση από την έναρξη της κρίσης και οι πληρωμές των υποχρεώσεων όλων των επιχειρήσεων, είτε προς το κράτος, είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε προς τους προμηθευτές γίνονται με δυσκολία και με διάφορους τρόπους διευκόλυνσης. Η Σαμιακή Τηλεόραση, ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός του νομού, αντλεί πόρους μόνο από την αγορά, με την παραγωγή και μετάδοση διαφημίσεων, τομέας που όσο πάει και μειώνεται σαν συνέπεια της γενικότερης οικονομικής κρίσης. Εξ αυτού δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα έξοδά του(ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνα, ίντερνετ, προσωπικό, ασφαλιστικά ταμεία, φοροτεχνικά κλπ.) , ενώ καλείται να πληρώνει μηνιαία υπέρογκη συνδρομή στην εταιρεία Digea αλλά και ξεχωριστή μηνιαία συνδρομή στον ΟΤΕ, για την αποστολή του σήματος κεντρικά.

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση -όχι με δική μας θέληση- της διακοπής του επίγειου σήματος μετάδοσης και στο εξής θα μεταδίδουμε το πρόγραμμά μας μόνο μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση «www.samiaki.tv» και ζητάμε την στήριξη όλων των φίλων του διαδικτύου. Σας ζητάμε να παρακολουθείτε το πρόγραμμα της ΣΑ.Τ. που θα μεταδίδεται κανονικά από την παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, καθώς και τις ειδήσεις που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σταθμού και θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας

Η Διεύθυνση, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της ΣΑ.Τ.