12 Μαρ 2017

Καραβόσταμο: Κίνδυνος από την νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας «Να φύγει άμεσα», είπαν οι κάτοικοι

Στις 2 και 3 Μαρτίου, συνεργείο κινητής τηλεφωνίας εγκατέστησε μια μεγάλη κεραία κινητής τηλεφωνίας, σταθμό βάσης, μέσα στον οικισμό του Καραβοστάμου . Από το συνεργείο πολίτες ζήτησαν στοιχεία και πληροφορίες. Το συνεργείο εγκατάστασης της κεραίας ανέφερε ότι δεν είχε κάποιο έγγραφο αδείας και ότι πρόκειται για αντικατάσταση προηγούμενης κεραίας.
Ωστόσο, οι φωτογραφίες δείχνουν στον τοίχο το ίχνος της παλιάς εγκατάστασης και τη σιδηροκατασκευή της νέας εγκατάστασης, η οποία δεν υπήρχε πριν. Εκλήθη η αστυνομία στην οποία επανέλαβαν τα ίδια και παρέπεμψαν στον υπεύθυνο της εταιρείας στη Σάμο. 
Σε επικοινωνία μας με το Δήμαρχο, ο ίδιος δήλωσε άγνοια αλλά και δυσαρέσκεια για το γεγονός της απροειδοποίητης και αυθαίρετης εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας και ενδιαφέρθηκε να κινηθεί μέσω του αστυνομικού συμβάντος και της Πολεοδομίας για τις νόμιμες ενέργειες απομάκρυνσής της. 

Ανησυχούντες πολίτες του Καραβοστάμου διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία παρέστη και ο αντιδήμαρχος Ευδήλου Κουντούπης Στέλιος. 

Το αίτημα που διαμορφώθηκε ομόφωνα είναι «να φύγει άμεσα η κεραία»

Οι κάτοικοι του Καραβοστάμου διαμαρτυρόμαστε για τη χρήση του κτηρίου του ΟΤΕ, που δημιουργήθηκε για τηλεφωνικό κέντρο του χωριού, για άλλες ρυπογόνες χρήσεις και ζητάμε την απομάκρυνση της κεραίας  εκτός του οικισμού του Καραβοστάμου.



Προσωρινή  Επιτροπή Κατοίκων