11 Μαρ 2017

Το ΕΠΑΜ Σάμου σχετικά με τη δίωξη πολίτη της Σάμου εν όψει συλλογικής διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό

Η Τ.Ο. του ΕΠΑΜ στη Σάμο καταγγέλλει ως αντιδημοκρατική την εισαγγελική δίωξη που ο Βουλευτής Σάμου, κ. Σεβαστάκης Δ., ασκεί εις βάρος πολίτη, του κ. Βέττα Γιάννη, ο οποίος, ως εκπρόσωπος κίνησης Σαμίων πολιτών, κάλεσε σε διαμαρτυρία, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, τους συμπολίτες του και τους τοπικούς φορείς για το μεταναστευτικό και την οικονομική υποβάθμιση του νησιού, ζητώντας απαντήσεις από τον βουλευτή του νησιού. Σύμφωνα με δηλώσεις του Βουλευτή ο λόγος που τον ώθησε στην εισαγγελική καταγγελία ήταν η υποσημείωση της ανακοίνωσης που ανέφερε ότι σε ενδεχόμενη μη προσέλευση του Βουλευτή θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κατάληψη του γραφείου του. 

Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης και της διαμαρτυρίας δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε να ποινικοποιηθεί. Σ’ ένα αυθεντικό δημοκρατικό καθεστώς οι πολιτικοί δεν στρατεύουν τη Δικαιοσύνη για να προστατευτούν από τους Πολίτες. Οι βουλευτές, όπως και κάθε αιρετός εκπρόσωπος, είναι υπηρέτες της λαϊκής βούλησης προστατεύοντας τα συμφέροντα του λαού, και ως σημεία εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος λειτουργούν τα βουλευτικά γραφεία, συντηρούμενα από δημόσια έσοδα. Σ’ αυτό το πλαίσιο η επίθεση του κ. Σεβαστάκη αποκαλύπτει την αυθαιρεσία ενός αυταρχικού καθεστώτος που κάνει επίδειξη ισχύος ενάντια στις φωνές διαμαρτυρίας του λαού.

Η αγανάκτηση των πολιτών της Σάμου, όπως και άλλων ακριτικών νησιών, είναι δικαιολογημένη, καθώς, παράλληλα με την οικονομική εξαθλίωσή τους βιώνουν άμεσα τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού προβλήματος, ενός μείζονος σημασίας εθνικού ζητήματος, καθώς λειτουργεί ως ένας ακόμη μοχλός διάλυσης του εθνικού κράτους στον βωμό της παγκοσμιοποίησης. Τα ίδια συμφέροντα που έχουν υποδουλώσει οικονομικά τη χώρα μας, επιβάλλουν τους πολέμους, μετατρέπουν εκατομμύρια ανθρώπων σε πρόσφυγες ή μετανάστες, τους καθιστούν ομήρους παγκόσμιων δουλεμπορικών κυκλωμάτων, τους χειρίζονται ως όπλο εδαφικών ανακατατάξεων και αναθεώρησης συνόρων. 

Το πρόβλημα δεν λύνεται εντός της ΕΕ, όταν αυτή έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωσή του. Το πρόβλημα δεν λύνεται με κατοχικές κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτή την ΕΕ. Το μεταναστευτικό απαιτεί χειρισμούς ενός κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Μπορεί ν΄ αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο από μια πατριωτική – δημοκρατική εξουσία, όταν ο λαός ανακτήσει την εθνική του κυριαρχία του.

Όμως, στην κατεχόμενη μνημονιακή Ελλάδα της Συριζαίας αριστεράς επιχειρείται με διάφορες μεθοδεύσεις ο ευτελισμός, ο διασυρμός κάθε αυθεντικής πατριωτικής φωνής, αποδεικνύοντας τον φόβο του καθεστώτος απέναντι στην οργή του λαού. Επιχειρείται η φίμωση, η περιθωριοποίηση και η εξαφάνιση κάθε λαϊκής δύναμης που θα μπορούσε να αντισταθεί στην μετατροπή της χώρας μας σε χώρο, στην γενοκτονία του λαού μας και στην μετατροπή του σε πληθυσμιακή οντότητα χωρίς συνοχή, στη διάλυση της χώρας από τον ολοκληρωτισμό των συμφερόντων της παγκοσμιοποιημένης αγοράς και των υπερεθνικών μηχανισμών. Η ποινική δίωξη πολίτη της Σάμου από Βουλευτή εν όψει συλλογικής διαμαρτυρίας αποκαλύπτει ξεκάθαρα πια στον ελληνικό λαό ότι οι κυβερνήσεις του είναι απέναντί του, ότι είναι δοσίλογες στην υπηρεσία ενός κατοχικού καθεστώτος που τον αντιστρατεύεται. 

Χρέος μας η ανατροπή αυτής της Κατοχής, η απελευθέρωση της Πατρίδας μας, η αποκατάσταση της Δημοκρατίας!!

Όλες οι γνήσιες, αλλά αποσπασματικές φωνές διαμαρτυρίας οφείλουν να ενωθούν και να οργανωθούν σ’ αυτόν τον πατριωτικό Αντικατοχικό Αγώνα! 

Το ΕΠΑΜ στηρίζει κάθε Έλληνα πατριώτη που στρατεύεται σε αυτόν τον αγώνα, για την Πατρίδα μας, για τη Δημοκρατία!!!ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!