11 Μαρ 2017

Επίσκεψη Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία

Ο Βουλευτής νομού Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, έφτασε στην Ικαρία την Πέμπτη 9/3, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς καθώς και να συμμετάσχει στη Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11-3.
Την Πέμπτη το πρωί ,στον ραδιοφωνικό σταθμό Ικαριακή Ραδιοφωνία, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη με τον Σωτήρη Πολίτη. Ήταν μια ουσιαστική συνέντευξη με θέμα τις τοπικές εξελίξεις στους τομείς της υγείας, του αθλητισμού, κ.α. καθώς και για ζητήματα που αφορούν στη γενικότερη πολιτική κατάσταση.

Ακολούθως, ο βουλευτής επισκέφθηκε το Γ.Ν.- Κ.Υ. Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο, όπου συνάντησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Στ. Καρδάση, μαζί με την διεπιστημονική ομάδα του νοσοκομείου, ώστε να ενημερωθεί ο βουλευτής για την πλήρωση των υγειονομικών μονάδων Ικαρίας και Φούρνων, καθώς και για την πορεία του σημαντικού έργου που αφορά την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Την Παρασκευή 10/3 ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Έπαρχο Ικαρίας κ. Π. Γενούζο, ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις σε θέματα όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, η τεχνική αποκατάσταση της μονής Θεοκτίστης κ.α.
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη νεοσύστατη εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ικαρίας), στον Εύδηλο. Η δομή λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2016 κατόπιν επιτυχούς συνεργασίας των εκπαιδευτικών φορέων, του βουλευτή Σάμου και του Υπουργείου Παιδείας. Ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση-εργασία με τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Δ. Δουρή και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την προσφορά της δομής στην τοπική κοινωνία, αλλά και για τις τρέχουσες ανάγκες της.

Ακολούθησε η συνάντηση με την τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Κηρύκου κατά την οποία εξετάστηκαν λεπτομερειακά θέματα που αφορούν την Ικαρία, καθώς και η ευρύτερη πολιτική κατάσταση της χώρας.

Η επίσκεψη του βουλευτή στην Ικαρία συνεχίζεται καθώς το πρόγραμμα των εργασιών στο νησί βρίσκεται σε εξέλιξη.