14 Μαρ 2017

SOS από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Με τη… συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στήνει η Fraport την πυρασφάλεια-πυροπροστασία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, αναμεσά τους και το αεροδρόμιο του νησιού μας.Έτσι λοιπόν το Πυροσβεστικό Σώμα αναλαμβάνει την υποχρέωση να ανταποκριθεί άμεσα στη διάθεση υπαλλήλων για την πυρασφάλεια των εν λόγω αεροδρομίων, με μετακινήσεις και μεταθέσεις Πυροσβεστών ανά την Επικράτεια.

Ήδη έφτασε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου η μετάθεση 23 πυροσβεστών, οι οποίοι οδεύουν προς το αεροδρόμιο της Σάμου από το επόμενο διάστημα. Το αποτέλεσμα κι δεν αντικατασταθούν, θα είναι τραγικό, καθώς με κλείσιμο κινδυνεύει το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρλοβάσου, ενώ τις ημέρες αυτές αναμένονται συναντήσεις με τους φορείς του νησιού μας, αλλά και με τον βουλευτή κ. Δημήτρη Σεβαστάκη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σίγουρο ότι με αυτές τις μετακινήσεις δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει κατά την διάρκεια της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, ενώ και οι ελλείψεις που καταγράφονται σε αξιωματικούς είναι αξιοσημείωτες. Το οργανόγραμμα της Υπηρεσίας προβλέπει 8 οργανικές θέσεις και μόνο τρεις αξιωματικοί στελεχώνουν το σώμα και μάλιστα ο ένας βρίσκεται εκτός υπηρεσίας με αναρρωτική άδεια. Άμεσα λοιπόν θα πρέπει οι φορείς του νησιού μας να πάρουν θέση επι του θέματος και να κινηθούν αρμοδίως εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους προς τους κυβερνώντες.