11 Απρ 2017

«Επικήρυξαν» με 1.000 ευρώ αμοιβή τον δράστη που δολοφονεί με φόλες

Η εγκληματική δράση με φόλες στην Σάμο «ανάγκασε» φιλόζωους να «επικηρύξουν» το δράστη ή τους δράστες με αμοιβή 1.000 ευρώ σε όποιον πολίτη δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη ή των δραστών.Η επιστολή-  καταγγελία αναφέρει τα εξής :Αγαπητοί Σαμιώτες. Εδώ και χρόνια επισκεπτόμαστε το πανέμορφο νησί σας.

Τα τελευταία χρόνια εμείς οι επισκέπτες από την Ελβετία, την Γερμανία,την Αυστρία, την Νορβηγία και την Ολλανδία έχουμε τρομοκρατηθεί από την κακομεταχείριση και την δολοφονία των αδέσποτων και αρκετών δεσποζόμενων ζώων.Δεν θέλουμε ούτε μπορούμε να δεχθούμε την καταπάτηση τωνζωικών δικαιωμάτων!

Η θανάτωση, οποιαδήποτε μορφή κακομεταχείρισης καθώς και η εγκατάλειψη ζώων απαγορεύονται από τον Ν. 1197/81 (ΦΕΚ240/Α’) και τον Ν. 2017/92 (ΦΕΚ 31/Α’), προβλέπονται δε αυστηρές κυρώσεις για τους παραβαίνοντες, που φτάνουν τις 30.000 Ευρώ.

Πολλά σκυλιά, αδέσποτα και μη, πέθαναν και φέτος μαρτυρικά από τις φόλες που τοποθετηθήκαν στην αρχή της τουριστικής περιόδου(ιδιαίτερα πληγώθηκε η περιοχή του Μαραθοκάμπου).

Για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες δράσεις που καταστρέφουν την δημόσια εικόνα του όμορφου νησιού μας (μείωση του τουρισμού), παίρνουμε τα ακόλουθα μέτρα:

Για ωφέλιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του/των δράστη/δραστών δίνεται αμοιβή 1000 (χιλίων) Ευρώ! (αυτό το μέτρο θα ισχύει μέχρι νεοτέρας).

Για να μην κατρακυλήσει και άλλο ο ήδη ταλαιπωρημένος τουρισμός του νησιού σας, κάτοικοι της Σάμου, σας παρακαλούμε να μας υπο-στηρίξετε.Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τα παρακάτω τηλέφωνα:

Ελένη Αποστόλου 6974799380 και Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου 6994237787

e-mail: SamosAnimalWelfareAssociation@hotmail.com

Με εκτίμηση

Οι πιστοί επισκέπτες του νησιού σας