19 Απρ 2017

Εργατική Πρωτομαγιά 2017.Απεργιακές συγκεντρώσεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις  την ημέρα της πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Σάμου .Στη πόλη της Σάμου η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:00 το πρωί έξω από το Εργατικό κέντρο Σάμου ,ενώ στην Ικαρία στην πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 12:00 το μεσημέρι .
Με ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο σημειώνει :


"Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες νέοι & νέες,γιορτάζει η εργατική τάξη της χώρας μας και όλου του κόσμου.

Είναι μέρα γιορτής και αγώνα που έχει βαφτεί με ποτάμια εργατικό αίμα για να κατακτηθούν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Είναι μέρα μνήμης και τιμής. 

Είναι μέρα Απεργίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που κάθε μέρα κάνει χειρότερη τη ζωή μας, που γίνεται εφιάλτης για μας, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι μέρα απόφασης να βάλουμε τέλος σ’ αυτή τη βαρβαρότητα και μόνο εμείς με την δύναμη της οργάνωσής μας μπορούμε να την σταματήσουμε και να την ανατρέψουμε.

Τιμάμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ οργανώνοντας εδώ και τώρα, την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Τώρα ! Δεν υπάρχει χρόνος για καμία αναμονή! Για καμία ανοχή ! 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΕΕ, ΔΝΤ και μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο ενώ έχουν συμφωνήσει για το σύνολο των νέων μέτρων, προσπαθούν με εκβιασμούς και απειλές να εξασφαλίσουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, για νέα μείωση μισθών και μεροκάματων (βαφτίζοντας, μάλιστα, υποκατώτερο τον νέο μισθό), για νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, για νέα επιδρομή στις συντάξεις, για περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης ώστε να μας τρομοκρατούν και να μας εκμεταλλεύονται απεριόριστα, για θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, για εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Τώρα είναι ώρα σκληρής αναμέτρησης! Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές που έκαναν στη ζωή μας. Θέλουν κέρδη και άλλα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν τους νοιάζει που οδηγούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Να μην τους αφήσουμε να διαφεντεύουν την ζωή μας και τα όνειρά μας. Αγώνας παντού, σε κάθε χώρο, σε κάθε τόπο, για να μην περάσουν τα μέτρα που τσακίζουν εμάς και τα παιδιά μας. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια: μισθούς, συντάξεις, ΣΣΕ και δικαιώματα. Για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν στηρίζεται πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. 

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη!

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Παλεύουμε για:

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ." 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά

Η Διοίκηση