6 Απρ 2017

H Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου ζητά για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

Παρέμβαση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σάμου για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, στο δήμο και στο Κέντρο Προσφύγων, έκανε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου.Η κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να αποφασίσει την στήριξή τους με κάθε πρόσφορο τρόπο αναγνωρίζοντας έμπρακτα τα δίκαια αιτήματά τους.

Μαζί με την πρότασή τους έστειλαν και την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Συγκεκριμένα γράφουν:

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού ΣυμβουλίουΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δήμαρχο ΣάμουΚύριε Πρόεδρε,

είναι σε γνώση σας το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει με τη λήξη της 8μηνης σύμβασης των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, στο Δήμο και στο Κέντρο Προσφύγων.

Πρώτα απ’ όλους για τους ίδιους τους εργαζόμενους που θα επιστρέψουν στην ανεργία με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Όμως σοβαρά θα είναι τα προβλήματα και για το δήμο μας ο οποίος στηρίζεται στην εργασία τους σε αρκετούς τομείς, αλλά και για το Κέντρο Προσφύγων όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες και η εξυπηρέτησή τους έχει άμεση σχέση και με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης Σάμου.

Κατόπιν τούτων σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της παράταξής μας για το θέμα και ζητάμε την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου (πριν το Πάσχα), προκειμένου να αποφασίσει -ελπίζουμε θετικά - για τους εργαζόμενους και το δήμο μας.

Με εκτίμηση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Κώστας Τζίχας, Δημήτρης Μαυρατζώτης, Θεανώ ΣαρρηγεωργίουΗ ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η παρακάτω:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔΗ Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στο Κέντρο προσφύγων και σε υπηρεσίες του δήμου, που αυτή την περίοδο έρχονται αντιμέτωποι με την απόλυση μια και λήγουν οι 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι αυτοί , προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες, με αντίτιμο την στέρηση Επιδόματος Αδείας, Δώρου Χριστουγέννων, υπερωριών , της νόμιμης προσαύξησης του 75% για εργασία αργίες και Κυριακές. Ο δε μισθός τους είναι στα όρια της ΕΓΣΣΕ, χωρίς καμιά αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Καλύπτουν σοβαρές ανάγκες εκεί όπου το κράτος όλων των κυβερνήσεων αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του, απαγορεύοντας τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σοβαρές ευθύνες φέρνουν και οι Δήμοι που στην συντριπτική πλειοψηφία τους διοικούνται από τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις και συνυπογράφουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου συντάσσεται απόλυτα με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα , με τα Εργατικά Κέντρα Σάμου, Λέσβου και Βορείου Δωδεκανήσου και υποστηρίζει τις διεκδικήσεις τους για: 
Ανανέωση των συμβάσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 
Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων σε όσους είναι απλήρωτοι. 
Να δοθεί Επίδομα Αδείας, Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους και ν’ αναγνωρισθεί μισθολογικά η προϋπηρεσία τους. 
Κατάργηση κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας και των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας. 
Κατώτερος μισθός για όλους τους εργαζόμενους τα 751€ και χωρίς ηλικιακές διακρίσεις. 
Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, διανομή των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Ασφάλειας (γάντια, παπούτσια ασφαλείας και στολές κατάλληλες, πυρασφάλεια του χώρου, δωρεάν εμβολιασμός μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας που υπάρχουν, κλπ). 
Κατάλληλος χώρος για το προσωπικό. Δωρεάν μετακίνηση όλων των εργαζομένων. 
Η άδεια να δίνεται με βάση τις αντικειμενικές ανάγκες μετακίνησης (υπάρχουν εργαζόμενοι από πολύ μακρινές περιοχές). Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να φέρει πριν το Πάσχα το θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.