4 Οκτ 2017

Κάλεσμα ΕΚΤ Σάμου για παράσταση διαμαρτυρίας

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και η Επιτροπή Ειρήνης Σάμου καλούν τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στις 6:00΄ το απόγευμα σε παράσταση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό έξω από το γραφείο του βουλευτή Σάμου στο Βαθύ.
Όπως σημειώνουν , “Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ευθύνη για τον εγκλωβισμό, τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών και για την κατάσταση που υπάρχει στα νησιά μας. Έχει υποχρέωση να δώσει άμεσα λύση”.

Στα πλαίσια της παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει συνάντηση με το Βουλευτή όπου θα επιδοθούν τα αιτήματα τους .
Απαιτούν από την Κυβέρνηση:

Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί μας και από τη χώρα, με ταξιδιωτικά έγραφα, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Αξιοπρεπείς χώρους και συνθήκες προσωρινής διαμονής αποκλειστικά για την υποδοχή και καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών, (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία, σίτιση, στέγαση κλπ.). Κατάλληλες συνθήκες και δομές για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, τις οικογένειες με παιδιά, τις εγκύους, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κλπ. Όχι στα hotspots και τα κέντρα κράτησης.
Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα ΚΥΤ για την πλήρη κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, νομική συμβουλή κλπ.

Να εξασφαλισθεί η συμμετοχή των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, με ευθύνη του κράτους και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, κατ’ αρχάς στις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), με την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων (πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, εμβολιασμοί κλπ.).