26 Φεβ 2018

3 μαθητικές ομάδες απο τη Σάμο στο τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στο τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, θα βρεθούν απο τη Σάμο, οι δυο ομάδες του 2ου Γυμνασίου και η ομάδα του δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου Σάμου.


Είχε προηγηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στη αίθουσα του 3ου Γυμνασίου της Μυτιλήνης ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Βορείου Αιγαίου όπου συμμετείχαν τα δημοτικά, Παλαιοκάστρου, Κοντακεΐκων,του Μεσαίου Καρλοβάσου και οι δυο ομάδες απο το 2ο Γυμνάσιο Σάμου και η ομάδα ΕΠΑΛ -Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου.

Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Για το Δημοτικό ο φετινός διαγωνισμός προσκαλεί τους μαθητές να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη» ή να παίξουν «Wedo 2.0 Ποδόσφαιρο», στο πλαίσιο πιλοτικού διαγωνισμού όπου θα συμμετέχουν ομάδες από τις περιφέρειες Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)». Οι μαθητές του Λυκείου, όπως και πέρυσι, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».