4 Ιουν 2018

H "Ανατροπή" στην τοπική κοινότητα των Κουμαιίκων.

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου, η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Κουμαιίκων. Στην πλατεία του χωριού, όπου δεσπόζει ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος, βρίσκεται η μαρμάρινη δημόσια βρύση, χτισμένη το 1882, κατά την περίοδο της ηγεμονίας. Επίσης, στα Κουμαίικα ανήκει ο Μπάλος, η μοναδική παραλία της κοινότητας, έκτασης 800 μέτρων, όπου στην περιοχή δραστηριοποιούνται τουριστικά πολλά εστιατόρια και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.



Η επίσκεψη στο χωριό, εκτός από περιήγηση, περιελάμβανε συνομιλία με τους κατοίκους του χωριού. Κατά την συζήτηση αυτή, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, αναφέρθηκε στους βασικούς τομείς και υποχρεώσεις που πρέπει να αναλαμβάνει ο εκάστοτε δήμος.

Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" για την συγκεκριμένη περιοχή, όπου θα δώσουν αξία και καλυτέρευση στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών, είναι:

1. Επίλυση του προβλήματος της ανεπάρκειας τροφοδοσίας νερού ύδρευσης στο άνω τμήμα του χωριού.

2. Δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στον Μπάλο.

3. Βελτίωση του αγροτικού δρόμου από Α. Χαράλαμπο έως διασταύρωση κεντρικού δρόμου Κουμαιίκων με Πανοκλησιά (διαπλάτυνση, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση), ώστε να χρησιμοποιείται ως περιφερειακός.

4. Συντήρηση και ανάδειξη της μαρμάρινης βρύσης στην πλατεία, όπως και των παραδοσιακών πετρόχτιστων τοξοτών γεφυριών του χωριού, πλατείας και πάνω γειτονιάς (καθαρισμός, φωταγώγηση).