2 Ιαν 2019

Υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Κώστας Τζίχας,

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σάμου και υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου θα είναι ο Κώστας Τζίχας, μέλος του Γραφείου της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ.
Ο Κώστας Τζίχας γεννήθηκε το 1953 στη Σάμο, όπου τέλειωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο. Εργατοϋπάλληλος και σπουδαστής στην Αθήνα από το 1971, πήρε μέρος στις λαϊκές κινητοποιήσεις στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973.

Έκτοτε συμμετείχε ανελλιπώς στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες μέσα από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας , το Συνδικάτο Μετάλλου «Προμηθέας» και το Κίνημα Ειρήνης της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. Το 1977 οργανώθηκε στη ΚΝΕ και ένα χρόνο αργότερα, το 1978, στο ΚΚΕ. Το 1990 επέστρεψε στη Σάμο όπου ανέλαβε τη διεύθυνση του Ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΝΑΤΟΛΗ στα FM».

Το 1995 εκδίδει την εφημερίδα «Χαραυγή» της οποίας ήταν και διευθυντής, μέχρι το 2013. Σήμερα είναι εργάτης στον Ε.Ο.Α.Σ. Σάμου. Είναι μέλος της Γραμματείας της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και από το 2014 δημοτικός σύμβουλος Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.