29 Μαρ 2019

Βουλευτής νομού Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης στην Ικαρία

Βουλευτής νομού Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης επισκέφθηκε την Ικαρία κατά το διάστημα 24/3 έως και 27/3/2019. Στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψης στο νησί συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

Ακολούθως συναντήθηκε με φορείς και συλλόγους του νησιού ώστε να ενημερωθεί και να ενημερώσει για την πορεία σημαντικών έργων, καθώς επίσης είχε σειρά συναντήσεων με κατοίκους της Ικαρίας.

Την Κυριακή 24/3 ο Βουλευτής φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ικαριακής Ραδιοφωνίας και έδωσε μια ουσιαστική συνέντευξη στον Σωτήρη Πολίτη, όπου αναπτύχθηκε η πορεία σημαντικών έργων για το νησί μας καθώς και η πολιτική επικαιρότητα. Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που συζητήθηκαν, ήταν και η ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου του Υβριδικού Ενεργειακού Έργου της Ικαρίας, το οποίο πρόκειται να εγκαινιαστεί κι επίσημα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τον τόπο αποτελεί και η Άδεια Λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, η οποία μόλις εκδόθηκε από τους αρμόδιους φορείς και σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη του Λ/Σ Αγ. Κηρύκου και αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας & Φούρνων κ. Μ. Ζήση. Συζήτησαν ενδελεχώς την εξέλιξη των έργων που αφορούν τα λιμάνια (επισκευή, ανάπλαση, ανάπτυξη), τον ηλεκτροφωτισμό και πολλά άλλα σε Ικαρία και Φούρνους.

Την Δευτέρα 25/3, μετά το πέρας των Εορταστικών Εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, συνομίλησε με τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Σ. Σταμούλο, τον Έπαρχο Ικαρίας & Φούρνωνκ. Π. Γενούζο για θέματα της αρμοδιότητάς τους, όπως η επικείμενη συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Ικαρίας με αντιπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τα ζητήματα των δασικών χαρτών, του κτηματολογίου καθώς και για τις μεταφορές των μαθητών.

Καθ’όλη την διάρκεια της επίσκεψής του ο Δημήτρης Σεβαστάκης, λόγω των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών, συνομίλησε με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους από τις περισσότερες δημοτικές παρατάξεις, ώστε να αναδυθούν καθολικά τα προβλήματα αλλά και οι πιθανές παρεμβάσεις που θα ωφελούσαν την Ικαρία και τους κατοίκους της.

Την Τρίτη 26/3 ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Ευδήλου και την Τετάρτη το πρωί επισκέφτηκε το Ειρηνοδικείο Ικαρίας, όπου συναντήθηκε με μέλη του δικηγορικού συλλόγου, την γραμματέα και την ειρηνοδίκη του νησιού.

Ο Βουλευτής συνολικά επισκέφτηκε τον Αγ. Κήρυκο, το Καραβόσταμο, τον Εύδηλο, τις Ράχες, το Στελί και τον Αγ. Πολύκαρπο, ενώ υπήρξε συνομιλία και με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ Αιγαίου κ. Γ. Βιτσαρά.

Θα ακολουθήσει σύντομα νέα επίσκεψη του Βουλευτή στην Ικαρία, ώστε να επισκεφθεί και άλλες περιοχές του νησιού και να συνομιλήσει με τους κατοίκους.