13 Μαΐ 2019

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου “ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο”

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου η παρουσίαση του ψηφοδελτίου “ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο” του υποψηφίου Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου ,στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αλλαγής, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν φίλοι και μέλη από κάθε γωνιά της περιφέρειας του δήμου Αν. Σάμου που κατέκλυσαν την αίθουσα και δημιούργησαν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.
Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Στάντζος ανέφερε μεταξύ άλλων :
H απλή αναλογική επιβάλλει το διάλογο, τις ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες ανάμεσα σε παρατάξεις και κινήσεις πολιτών, οι οποίες λειτουργούν συλλογικά, δημοκρατικά και με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Γι αυτό επιμένουμε στη συνεργασία και στη ξεκάθαρη σύμπνοια στις πολιτικές αρχές.
Όχι συμφωνία για τη συμφωνία με ανταλλάγματα αλλά και ούτε διαφωνία με τη διαφωνία. Δεν υποτιμούμε και πολύ περισσότερο δεν αμφισβητούμε το ρόλο των κομμάτων ως θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος, πολλή δε περισσότερο τη συμβολή του στην εμπέδωση της λειτουργίας της δημοκρατίας με απόλυτο σεβασμό στις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Όχι μόνο δεν αρνούμαστε την αξιολόγηση, την κριτική των προτάσεών μας και της δράσης μας, αλλά αντιθέτως είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, επιδιώκουμε τη συνεργασία, την αποδοχή και τη στήριξη του προγράμματος μας. Αρνούμαστε μόνο τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομμάτων και κυρίως των μηχανισμών με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. Ανοιχτοί στο διάλογο, συζητάμε και θα συζητάμε με όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου που υποστηρίζονται από αυτά, ως και τις παρατάξεις που πήραν μέρος στις προηγούμενες δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές ή διαμορφώθηκαν για να συμμετάσχουν στις ερχόμενες για το Δήμο και τη Σάμο μας.
Σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και κάτω από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, ο Γιώργος Στάντζος ανέφερε με πολλή δουλειά, τιμιότητα και ειλικρίνεια στη μεγάλη προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός δήμου για τον οποίο θα είναι περήφανα τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.
Το πρόγραμμα του συνδυασμού παρουσίασαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της αυτοδιοικητικής κίνησης, με αναλύσεις για το προσφυγικό, τα τεχνικά έργα, την καθημερινότητα του δημότη, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, το επιχειρείν,  τον αθλητισμός και τον πολιτισμό.