10 Ιουλ 2022

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου για την μετακίνηση της αναισθησιολόγου

 


Επιστολή προς τον υπουργό Υγεία, κ Θάνο Πλεύρη, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, σχετικά με την μετακίνηση της Ιατρού κ. Λασηθιωτάκη στο Νοσοκομείο της Ικαρίας.

Ακολουθεί η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου :

Δυστυχώς, στα μέσα της τουριστικής περιόδου και κατόπιν εντολής του διοικητή της 2ηςΥΠΕ κ. Ροϊλού και με την ανοχή της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, το ΓΝ Σάμου θα μείνει για δέκα ημέρες με ένα αναισθησιολόγο, αφού αναγκάζουν με εντέλεσθαι και παρά την θέλησή της την επικουρική ιατρό κ. Λασηθιωτάκη Ισμήνη να μεταβεί απροειδοποίητα στην Ικαρία για μία εβδομάδα εγκαταλείποντας το νοσοκομείο και τις εφημερίες της.

Αυτό οδήγησε την ιατρό να υποβάλει την παραίτησή της. Επίσης, σαν συνέπεια αυτών, θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία αφού ο ένας γιατρός που παραμένει θα διενεργεί εφημερίες ετοιμότητας και μόνο για τα επείγοντα χειρουργεία.

Ο τρίτος αναισθησιολόγος είναι σε άδεια. Ειναι γνωστό ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα τμήματα παιδιατρικό, καρδιολογικό, ορθοπαιδικό, και τώρα προστέθηκε και το αναισθησιολογικό τμήμα. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι το νοσοκομείο Σάμου αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος παρακολουθώντας όλα αυτά ανησυχεί για όλοι την εξέλιξη της δημόσιας υγείας .

(Ευχαριστούμε) τον κ. Ροϊλό που στηρίζει το νοσοκομείο μας και αναγκάζει με τα εντέλεσθαι τους γιατρούς σε παραίτηση.

 

 

Με Εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Δ. ΚΑΠΩΛΗΣ