8 Δεκ 2016

Aνάγκη επανεξέτασης και υλοποίησης της ελληνικής πρότασης για μεταφορά ειδικού πληθυσμού μεταναστών από τα νησιά σε προκαθορισμένα κλειστά κέντρα της ενδοχώρας ,ζητά ο Γιάννης Μουζάλας

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να μεταφερθεί ειδικός πληθυσμός Μεταναστών από τα νησιά, σε κλειστά κέντρα, χωρίς να εκπίπτουν της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης της Ε.Ε. εν όψει του αυριανού συμβουλίου.

Ο κ. Μουζάλας με την επιστολή αυτή τονίζει την ανάγκη επανεξέτασης και υλοποίησης της ελληνικής πρότασης για μεταφορά ειδικού πληθυσμού μεταναστών από τα νησιά σε προκαθορισμένα κλειστά κέντρα της ενδοχώρας, χωρίς να εκπίπτουν της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.


Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έχει κάνει σειρά συναντήσεων με έντεκα Υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης και θεσμικούς φορείς της Ε.Ε. καθώς και με αρμόδιους θεσμικούς φορείς της Τουρκίας ώστε να υιοθετηθεί το συγκεκριμένο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.