10 Δεκ 2016

Μια αξιέπαινη προσπάθεια αναπτύσσεται στο Καρλόβασι

Ο Οδηγισμός είναι μία παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Είναι η "πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου" σε 140 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 144 χώρες στον κόσμο και 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη. Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα. Παρέχει ευκαιρίες σε παιδιά και νέους (ηλικίας από 5 έως 17 ετών) για να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό σύστημα αξιών, ώστε να δίνουν νόημα και κατεύθυνση στη ζωή τους.

Να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να γίνουν ικανοί να παίρνουν αποφάσεις, να γίνουν πιο ανεκτικοί, δίκαιοι, ευγενικοί, τίμιοι.

Να μάθουν την αξία της ομαδικής δουλειάς και να αναπτύσσουν ικανότητες , κάνοντας φιλίες και διασκεδάζοντας.




Τα διδάσκει να αγαπούν και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον, να κατανοούν και να μαθαίνουν τον κόσμο, τους ανθρώπους και τις διαφορετικές κουλτούρες. Βάσει όλων αυτών αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στο Καρλόβασι μια προσπάθεια που στόχο έχει να χαρίσει στα παιδιά αγάπη , δημιουργικότητα , ομαδική δουλειά και φιλία. Επικεφαλής του σώματος οδηγισμού στο Καρλόβασι ο κ. Γιάννης Ξάνθος, ο οποίος μέσα από προσωπική προσπάθεια και με υψηλά ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού ευπρέπισε δυο αίθουσες στο παλιό γυμνάσιο που τους παραχώρησε ο Δήμος και αναπτύσσει πρωτοβουλίες μαζί με τους συνεργάτες του και τα παιδιά κάθε ηλικίας οι οποίες είναι αξιέπαινες. Έτσι τις μέρες αυτές υποδέχονται τον κόσμο της περιοχής προσφέροντας τους από το περίσσευμα της ψυχής τους ψυχαγωγία και φιλοξενία. Ο ίδιος με περηφάνεια μας έδειξε τις δημιουργίες των παιδιών και μας ενημέρωσε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του σώματος, οι οποίες πραγματικά μας εξέπληξαν. Να ευχηθούμε καλή δύναμη και να συστήσουμε ανεπιφύλακτα στους γονείς της περιοχής να έρθουν σε επαφή με τους συγκεκριμένους ανθρώπους εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους στα χέρια τους , γιατί μόνο καλό μπορεί να τους προσφέρουν.
Σταματία Ράπτη