9 Μαΐ 2017

Δ. Σεβαστάκης απάντηση για τα "Ταμπάκικα" Καρλοβάσου.(Ηχητικό)

Για τον μη χαρακτηρισμό ως μνημείων, των κτηρίων(26) των βυρσοδεψείων (Ταμπάκικα) στο Καρλόβασι απο το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων , απάντησε σήμερα στον «αρμονία» ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης .Ο Βουλευτής Σάμου ανέφερε ότι το έγγραφο της κ. Κονιόρδου που ήρθε στη δημοσιότητα ,αφορά κτήρια που δεν είναι διατηρητέα και υπάρχουν αλλά τόσα αριθμητικά που είναι .
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι υπάρχει απόφαση του υπουργείου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που γίνεται αναφορά στα διατηρητέα κτίσματα και σε λίγες ημέρες θα γίνει δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Ακούστε τι είπε σημερα ο βουλευτής Σάμου στον ΑΡΜΟΝΊΑ και στο Μάνο Στεφανάκη .



Λίγο αργότερα ο κ.Σεβαστάκης με δελτίο Τύπου ανάφερε τα εξής .

"ΈΛΕΟΣ με τη διασπορά ψευδών, υβριστικών και παραποιημένων ειδήσεων! 

Η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τα διατηρητέα κελύφη των εμβληματικών κτηρίων στα Ταμπάκικα Σάμου θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ άμεσα. Πιθανόν και αύριο. 

Τα αξιόλογα και εμβληματικά κτήρια στα Ταμπάκικα ανασχεδιάζονται εσωτερικά για να υποδεχθούν εκπαιδευτικές χρήσεις. Η απόφαση Νο.122950 του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που πιστοποιεί και κηρύσσει τα διατηρητέα κελύφη είναι προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως". 



Μεταγενέστερες προσθήκες,επικίνδυνες,γκρεμισμένα κλπ. που κρίνονται από το Συμβούλιο Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων ως μη διατηρητέα, είναι στην ευχέρεια των μελετητών, ώστε να σχεδιαστούν καταλλήλως αύλειοι και δευτερεύοντες χώροι για να λειτουργήσει η Πανεπιστημιούπολη. 


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.